home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na Sundance Film Festivalu je prikazan dokumentarni film o Ayrtonu Senni, trostrukom svetskom prvaku Formule 1, koji je poginuo 1. maja 1994. na Velikoj nagradi San Marina. U nastavku možete pogledati zvanični trejler filma. 

Što se tiče filmskog zanata, dokumentarac o legendarnom brazilskom vozaču dobio je dobre kritike, ali još je više emotivno delovao na sve koji su ga pogledali. 

Prema rečima scenariste i izvršnog producenta Manisha Pandeya nakon projekcije filma je Ron Dennis, koji je svojevremeno bio šef Senni u McLarenu, plakao deset minuta. Nakon toga je seo i dva sata pričao o velikanu koga svi ljubitelji Formule 1 nikad neće zaboraviti.

Film o brazilskom vozaču, koji nosi jednostavan naziv ‘Senna’, pohvaljen je zbog toga što je režiser Asif Kapadia dobro iskoristio materijal iz arhive Formule 1 ne samo da bi pokazao kakav je Senna bio na stazi, nego je uspeo da dočara i njegovu ličnost van staze.

Za izradu filma pregledano je više od 15.000 sati arhivskog materijala, a sve je zatim sažeto u priču koja traje 104 minuta. Nakon festivala u Sundanceu film će biti prikazivan i na drugim festivalima, a zbog ogromnog interesovanja javnosti verovatno će se pojaviti i u redovnoj bioskopskoj distribuciji, a takođe i na DVD-u.

Ayrton Senna je osvajao naslov svetskog prvaka tri puta (1988., 1990. i 1991.) i 33 puta je pobeđivao na trkama Formule 1, ali za milione fanova širom sveta bio je heroj ne samo na trkama, nego i u svakodnevnim životnim situacijama. Poginuo je u 34. godini, za upravljačem Williamsovog bolida sa kojim je vodio na trci za Veliku nagradu San Marina.

Izvor: Automoto-portal.hrčitanja : 870Komentari

Najbolji vozac svih vremena !

Autor BK 31 Jan 2011, 09:05

Samo je jedan SENNA!!!

Autor Panchev9 31 Jan 2011, 10:38

To se nikada neće promeniti

Autor Bora 29.05.91 16 Sep 2011, 23:18