home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je FIAT izabrao prvih sedam dobavljača koji će već od maja graditi pogone u Kragujevcu za potrebe srpsko-italijanske kompanije Fiat automobili Srbija.

"Među dobavljačima su 'Džonson kontrol' i 'Manjeti Mareli' a tu su i neke druge velike kompanije ali će njihova imena biti poznata kada FIAT to odluči", rekao je Dinkić i dodao da će četiri dobavljača pogone graditi na lokaciji Grošnica a tri unutar fabričkog kruga nekadašnje 'Zastave'.

Naglašavajući da je ta lista utvrđena u januaru, Dinkić je rekao da se sada radi na listi dobavljači koji će biti "u drugom krugu", a koji, kako je rekao, ne moraju da grade pogone u Kragujevcu već u bilo kom drugom mestu u zemlji.

"U svakodnevnom kontaktu sam ovih dana sa direktorom Fiat automobili Srbija Đovani de Filipisom koji mi je saopštio da će do aprila biti završena kompletna rekonstrukcija fabrike, kao i da krajem aprila kreće montaža novih tehnologija za proizvodnju novog modela automobila", rekao je Dinkić u Kragujevcu.

Ocenjujući da je projekat sa FIAT-om jedan od najvažnijih, kao i da će fabrika automobila u Kragujevcu biti ubedljivo najveći srpski izvoznik, Dinkić je rekao da će i lično davati podršku tom projektu bez obzira što više nije u Vladi Srbije.

"Puno je poziva investitora kako onih koji su došli, tako i onih koji su to nameravali, koji me zbog aktuelne situacije pitaju šta će biti a ja ih sve uveravam da će sve biti u redu", rekao je Dinkić i zaključio "da ne bi bilo dobro da neizvesnost oko Vlade traje dugo, zato što nesigurnost u svim zemljama utiče i na odlaganje investicija".

Izvor : Biznisnovine.comčitanja : 1347Komentari

I kakve veze imam sada Dinkic sa FIAT-ovim aktivnostima, kad je BIVSI ministar...? Mislim, znam kakve veze ima. Debele.

Autor Bleki 24 Feb 2011, 19:09

Apsolutno je nemogiće da se izvrši rekonstrukcija fabrike do aprila 2011.! Možda 2012. ...

Autor razbaruseni 25 Feb 2011, 00:48