home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volvo Cars of North America (VCNA) je na međunarodnom sajmu automobila u Njujorku primio nagradu za najbolji međunarodni sedan 2011. godine.

Priznanje je dodelio žiri zadužen za izbor međunarodnog automobila godine (ICOTY). Volvo S60 je novi sedan koji je prema mišljenju 12 poznatih automobilskih novinara ocenjen najboljim u klasi - zbog savršene povezanosti sa životnim stilom svojih kupaca. 

"Nagrada za međunarodni sedan godine i titula najpouzdanijeg automobila iz prve ruke demonstriraju koliko je novi Volvo S60 povezan sa životnim stilom svojih vlasnika na emocionalnom i racionalnom planu", izjavio je Doug Speck, predsednik VCNA, koji je i primio nagradu, dodavši: "Od naše napredne tehnologije i bezbednosnih dostignuća i majstorskog skandinavskog dizajna do vrhunske ekonomičnosti pogonskih agregata, Volvo S60 donosi za svakoga po nešto. Ovaj automobil nesumnjivo menja pravila igre".

U svojoj 15. godini, ICOTY nagrada predstavlja važno industrijsko priznanje koje meri ono što drugi izbori ne rade, a to je emocionalna veza između automobila i korisnika.

U međuvremenu, iz Volvoa su potvrdili da za sada ipak nemaju ambicija da se uključe u tržišnu bitku u segmentu premium limuzina, a što je pre nekoliko dana bilo najavljeno u Šangaju prilikom predstavljanja studije Concept Universe.  

Najavljen kao model koji će omogućiti uvid u buduću perjanicu ove marke, Concept Universe je u Šangaju privukao veliku pažnju. Međutim, Volvo je sada objavio da novi top model u premium segmentu nije deo kratkoročne ni srednjoročne strategije.

Izvor : Autosport.hr  

Foto : Volvočitanja : 1127Komentari

Iskesirali Kinezi :)

Autor Brizga 30 Apr 2011, 10:37

S60 ovu nagradu nije zalužio. Komfor ( pozadi ) mu je očajan, prtljažnik jadan i slabo pristupačan. Bolje ( poštenije ) da su tu nagradu dali škodi superb ili nečem sličnom, što je funkcionalno

Autor Moron 30 Apr 2011, 17:52

Nagrada zbog "zbog savršene povezanosti sa životnim stilom svojih kupaca",gluplje objasnjenje nisu mogli da daju.
@Brizga-100% si u pravu.

Autor Bagzi 30 Apr 2011, 20:38