home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Upoznajte se sa pravilima nagradnog kviza "Dacia u srcu".
Zabavite se i osvojite nagrade. Glavna nagrada je DACIA DUSTER.
Prijavite se za kviz.
Pozovite prijatelje i postavite svoje rezultate na Facebook.

Osnovna pravila kviza

1. Osnovna forma kviza za prvu i drugi fazu je upitnik koji se sastoji od 20 pitanja različite težine, koji se formira automatskim odabirom po pet pitanja iz četiri grupe pitanja, sve na način određen ovim Pravilima. 
2. Vreme za odgovaranje na pitanja je ograničeno na 20 minuta po jednoj sesiji, kako je to bliže određeno članom 5 Pravila ( tač. 18.1. ).
3. Da bi se neko takmičio u kvizu mora da se registruje preko odgovarajućeg formulara na internet stranici www.dacia.rs/kviz/registracija.php. Registracija takmičaru obezbeđuje jedinstvenu šifru.
4. Ako takmičar učestvuje u kvizu više puta, za rangiranje u kvizu mu se računa rezultat samo jedne takmičarske sesije, i to one u kojoj je bio najbolji.
5. Za rezultat svakog pojedinog učesnika u svakoj fazi, smatra se najbolji bodovni rezultat u toku celokupnog trajnja jedne faze, registovan preko jedinstvene šifre i prikazan na rang listi na internet stranici www.dacia.rs/kviz/rang-lista.php.
6. Rezultati se posebno broje za svaku fazu, što znači da nema kumulativnog prenošenja poena iz prve faze u drugu, nego druga faza počinje od nule za svakog takmičara.
7. Na kraju svake faze se određuju dva prvoplasirana učesnika (sa najvećim brojem poena) za tu fazu koji ulaze direktno u finale. Ukoliko ista osoba bude na prva dva mesta u ranglisti u finale se poziva trećeplasirani.
8. Pobednici u prvoj i drugoj fazi učestvuju u finalu i takmiče se za glavnu nagradu.
9. U finalu učestvuju po dva prvoplasirana takmičara iz obe faze.

9.1. Finale se održava u ovlašćenom Dacia salonu u Beogradu.
9.2. Takmičari u finalu odgovaraju usmeno na zajedničkih 20 pitanja koja postavlja voditelj. Od trenutka postavljanja pitanja, takmičari imaju jedan minut za razmišljanje, ako se niko ne javi za odgovor, prelazi se na sledeće pitanje. Takmičar koji prvi pritisne taster posle postavljanja pitanja ima pravo da odgovara, ukoliko tačno odgovori na pitanje dobija poen i prelazi se na sledeće pitanje. Ukoliko takmičar netačno odgovori na pitanje, nema više prava da odgovara na isto pitanje, a priliku za ponovno pritiskanje tastera i odgovor dobijaju ostali takmičari. Ako nijedan takmičar ne odgovori tačno na postavljeno pitanje, prelazi se na sledeće pitanje. Takmičar sa najvećim brojem poena je pobednik finala.
9.3. U slučaju da u finalu posle prvog kruga pitanja 2 ili 3 takmičara imaju isti broj poena, takmičari sa istim brojem poena odgovaraju na jedno dodatno pitanje. Takmičar koji prvi pritisne taster i tačno odgovori na pitanje je pobednik finala. Ukoliko ni jedan takmičar ne odgovori tačno na postavljeno pitanje, postavlja se novo pitanje.
9.4. Na kraju finala se određuje redosled pobednika i dodeljuju se nagrade.

10. Rezultati takmičenja tj. bodovna lista se automatski ažurira i vidljiva je na stranicama sajta na kome se kviz održava.

Više informacija o pravilima kviza možete da pročitate na stranici Pravila za učestvovanje u nagradnom kvizu "Dacia u srcu"

PR Daciačitanja : 1300Komentari

Odlična prva nagrada. Svaka im čast

Autor Moron 03 Maj 2011, 14:20