home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Najveći južnokorejski proizvođač automobila “Hjundai” upozorio je na mogućnost velikog poremećaja proizvodnje zbog nedostatka automobilskih delova. Štrajk u fabrici delova “Jusung enterprajz” ugrozio je proizvodnju, a situacija bi od danas mogla da postane ozbiljna, izjavio je portparol južnokorejskog giganta.

Fabrika “Jusung” pravi karike, koje spadaju među ključne komponente automobilskog motora, prenosi Bi-Bi-Si. ”Hjundai” je već suspendovao proizvodnju dizelskih motora u fabrici “Ulsan” i upozorio da bi manjak delova mogao da dovede do obustave proizvodnje motora na benzin i plin.

U saopštenju se dodaje da bi slični porblemi mogli da zahvate i kompaniju “Kia”, koja posluje u okviru “Hjundaija”.

Fabrika “Jusung” isporučuje automobilske delove korejskim odeljenjima “Dženeral motorsa” i “Renoa”. Postrojenje je obustavilo rad prošle sedmice, nakon sukoba zaposlenih i uprave povodom visine plata.

Problem je nastao u vreme kada se očekivalo da će južnokorejski proizvođači da oduzmu deo tržišnog kolača konkurenciji iz Japana, koja je i sama suočena sa problemima u proizvodnji zbog posledica velikog zemljotresa i cunamija.

Autor : SRNA

Foto : Hyundaičitanja : 590Komentari