home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nedavno je Kijina fabrika u slovačkoj Žilini postigla novu prekretnicu, jer su za manje od pet godina proizveli više od milion motora. Trenutno u tri smene proizvode nešto više od 1.350 motora dnevno.

Jubilarnu brojku dostigao je 1,4-litarski benzinski motor, koji će pokretati cee’da ili Vengu. Pomenuti štedljivi i snažni motor već sada je postao najpopularniji motor u 67-godišnjoj istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Od 2006. godine, kada su pokrenuli proizvodnju u Kijinoj prvoj evropskoj fabrici benzinski motori čine 60 odsto tamošnje ukupne proizvodnje. Trenutno godišnje proizvode 300.000 motora, ali će se to u drugoj polovini godine povećati na 450.000 motora, kada će u fabrici dostići pune proizvodne kapacitete.

Program proširenja, koji je počeo u aprilu prošle godine, a završen u aprilu ove godine, rezultat je investicije vredne nešto više od 100 miliona evra. Povećanje pogona u “slovačkom čudu,” kako su Kijinu fabriku prozvali brojni evropski mediji,  gradu Žilina donelo je 200 novih radnih mesta.

Izvor : Kia.rsčitanja : 810Komentari

Čestitam.
Uskoro stiže milion kablova iz Srbije, he, he

Autor Dejan L 30 Maj 2011, 18:56