home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U Beogradu od danas počinje korišćenje video kamera za dokazivanje prekršaja u saobraćaju, a vozači će prijave dobijati na kuću adresu.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić rekao je ranije medijima da će se procesuirati tri vrste prekršaja - kretanje žutom trakom, prolazak na crveno i prekoračenje brzine.

Rebić je naveo da će vlasnik automobila koji prekrši pravila na kućnu adresu dobiti poziv sa četiri fotografije koje će biti dovoljan dokaz na sudu.

Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju snimak prekršaja sa video nadzora je valjan dokaz na sudu. Kada dobije prijavu vozač ima osam dana da se javi u policiju i kaže ko je napravio prekršaj. U slučaju da ne može da se utvrdi ko je napravio prekršaj vlasnik vozila plaća kaznu.

Kazna iznosi od 15.000 do 30.000 dinara za fizička lica, dok je za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara, prenela je beogradska štampa.

Autor : Beta.rs

Foto : Kurir-info.rs


čitanja : 1390Komentari

Znaci sme na zuto da se prolazi i da se prica telefonom bez handsfree uredjaja, to je u redu? :)

Autor Dex 01 Jun 2011, 13:05

Treba ovoj korumpiranoj drzavi jos malo para,a ovo je legitiman nacin otimacine.Samo napred,ima tu jos dosta prostora,nema ko da se buni

Autor Ovca 01 Jun 2011, 21:22

U drzavi u kojoj nista sem kriminala i korupcije ne funkcionise, plate jadne i bedne, mladi odlaze u svet u potrazi za boljim zivotom... bas je ova mera falila da ljudima olaksa zivot. A jel ce da snimaju i policijska i drzavnicka vozila kako divljaju sa sirenama i rotacijama, kad krenu na utakmicu, npr...

Autor Bleki 02 Jun 2011, 08:57