home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nakon potpunog preuzimanja vlasništva nad kompanijom Pinifarina Sverige AB 2013. godine, Volvo će potpuno prekinuti proizvodnju u fabrici Uddevalla. Svim radnicima biće ponuđen angažman u fabrici u Geteborgu /Gothenburg/ ili drugim proizvodnim postrojenjima Volvoa u Švedskoj.

„Proizvodni kapaciteti fabrike Uddevalla, u kojima se sklapa i aktuelni Volvo C70, ne opravdavaju nastavak proizvodnje. Već sada razmišljamo kada bi nova generacija Volvo kabrioleta mogla da bude na tržištu i gde bi mogla da se proizvodi“, ističe Stefan Jacoby, predsednik i izvršni direktor Volvo Car korporacije i dodaje: „Fabrika u Uddevalli proizvodi vrlo kvalitetne automobile. Međutim, veliki proizvođač automobila poput Volvoa ne može s finansijskog gledišta da opravda rad fabrike koja proizvodi samo jedan model i to u maloj seriji. Proizvodni kapacitet fabrike Uddevalla trenutno je iskorišćen 65%.“

Fabrika u Uddevalli proizvela je u 2010. godini 10.000 automobila. U njoj je zaposleno oko 600 radnika. Kada proizvodnja bude prekinuta 2013. godine, svim radnicima će biti ponuđen angažman unutar Volvoa u Švedskoj.

„Zaposleni u fabrici Uddevalla su iskusni tvorci automobila. Zbog toga se nadamo da će se većina odlučiti za nastavak rada unutar naše kompanije“, izjavio je Stefan Jacoby.

Volvo proizvodi automobile u fabrici Uddevalla od 2005. godine u saradnji s kompanijom Pininfarina S.p.a. U martu 2011. godine dva partnera su se odlučila na prekid saradnje, što znači da će Volvo 2013. godine postati puni vlasnik fabrike.

PR Grand Motors


čitanja : 953Komentari