home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tanjug piše da će američki auto-gigant "Dženeral motors" (GM) i ove godine u Kini prodati više od dva miliona vozila, već drugu godinu zaredom.

U saopštenju američke kompanije se navodi da je brojka od dva miliona automobila i kamiona prodatih u Kini ove godine dostignuta dve nedelje ranije nego što je to bio slučaj 2010. godine, prenela je agencija AP. 

Tokom čitave prošle godine je GM na kineskom tržištu prodao 2,35 miliona vozila, ali je na dobrom putu da ove godine premaši tu brojku.

Ove godine je u Kini prodaja automobila marke "bjuik" porasla za 24 odsto", marke "ševrolet" za 18 odsto, a "kadilaka" za čak 73 odsto, saopštio je GM.

Taj proizvođač automobila iz Detroita prošle godine je po prvi put u svojoj istoriji dugoj 103 godine prodao više automobila na kineskom nego na domaćem, američkom tržištu.  

To bi ove godine ipak moglo da se promeni jer je zaključno sa septembrom kompanija u SAD prodala nešto više od 1,9 miliona vozila, a prodaja napreduje otprilike istom brzinom kao i u Kini.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Buick
 čitanja : 880Komentari

Koliko je samo lepši Grand Voyager od ovog ,,luksuznog'' kombija

Autor Dejan L 19 Okt 2011, 07:46

@Dejan L,
A ja bas hteo da kazem obrnuto. Nekako vise ovaj stil lezi Lancijinom imidzu nego ona kocka od Voyagera.

Autor Uros Cuore Sportivo 19 Okt 2011, 12:07