home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

27. oktobra je u Opelovom pogonu u Španiji, u Saragosi, proizveden devetomilioniti primerak Corse. Jubilarni model, proizveden u jednoj od najvećih Opelovih fabrika na svetu, namenjen je kupcu u Nemačkoj, a ima 1,4 litarski benzinac sa 100KS. Takođe, ova Corsa je u zelenoj boji, a opremljena je sportskim body-kitom OPC Line pack 1.

Prva Corsa je predstavljena još 1982. godine, a do danas su se na putevima našle četiri različite generacije ovog modela. Zanimljivo je i to da je fabrika u Saragosi potpuno prilagođena izvozu na tržišta izvan Španije, pa se čak 90 odsto proizvedenih automobila izvozi na tržišta Velike Britanije, Nemačke, Italije i Francuske.

Dva miliona Yarisa iz fabrike u Francuskoj

Deseta godišnjica Toyota Motor Manufacturing France kompanije u Valensijenu ostaće zapamćena i po proizvodnji dvomilionitog Yarisa u toj fabrici. Jubilarni Yaris je proizveden pre tri dana, a radi se o modelu koji pokreće 1,4 litarski D-4D motor.

Ovaj Yaris u crvenoj boji ima pet vrata, a namenjen je kupcu u Francuskoj. Fabrika u Valensijenu je počela sa proizvodnjom još u januaru 2001. godine, sa godišnjim kapacitetom od 150.000 primeraka. Proizvodni kapacitet je sve vreme povećavan, da bi 2007. godine dostigli 262.000 proizvedenih automobila. Yaris je svakako osnovni proizvod ove fabrike, a tokom sledeće godine počinje i proizvodnja Yarisa Hybrid.

Izvor : Proauto.ba

Foto : Opel / Toyotačitanja : 795Komentari

9 miliona pod kapom Opel/Voksol a koliko li je jos pod ostalim brendovima GM-a...bravo!

Autor Orlo 31 Okt 2011, 19:30