home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: Kurir-info.rs

Za Auto godine proglašen "sitroen C4", priznanje za supersportski auto godine pripalo modelu "micubiši evolušn 10"

Žiri automobilskih novinara, po drugu godinu zaredom dodelio je nagrade za Automobil godine i Mis automobilizma. U svečarskoj atmosferi na Beogradskom sajmu, gde se od objektiva kamera i fotoaparata na trenutke nije moglo naći slobodno mesto, uručeno je dvadesetak priznanja za dostignuća u automobilskom sportu. Najvažnije je priznanje za Automobil godine pripalo je "sitroenu C4".

Na zadovoljstvo gostiju najpre su proglašene misice godine. Mis šarma je Sonja Delić, mis elegancije Marija Milosavljević, mis osmeha Milica Tomašević i mis fotogeničnosti Marijana Baljak.

Značajno mesto zauzele su najmlađe snage domaćeg auto sporta.

Za talenta godine proglašen je vozač Nikola Miljković. Pehari su uručeni i mladim vozačima kartinga Milanu Nikoliću i Aleksi Radojkoviću, zatim braći Brkić, Milošu i Urošu, koji su trijumfovali u svojim klasama u Šampionatu Srbije. Trofej je pripao i evropskom šampionu u klasi Sportprodakšn, Aleksandru Tošiću.

Specijalne plakete pripale su ASK Centar Boban, za vrhunske rezultate na kružnim i brdskim trkama, ASK Balkan, za najbolje organizovanu međunarodnu brdsku trku, ASK Sprint iz Kruševca, za najbolje organizovanu brdsku trku u šampionatu Srbije.

Vojislav Lekić dobio je priznanje za postavljen novi rekord staze na Košutnjaku. Za doprinos bezbednosti u saobraćaju specijalno priznanje dobio je GP Autošop, za oblast ekologije nagrađena je kompanija Varta. Plaketu je dobio i srpski fotograf Nebojša babić, za projekat automobilskog kalendara. Za promociju automobilizma priznanje je dodeljeno Beogradskom sajmu i kompaniji Šop grup.

Za supersportski automobil godine proglašen je "micubiši evolušn 10", odnosno kompaniji "Inoto".Pobednici tokom cele godine

Automobilski novinari svakog meseca birali su 12 pobednika i 12 najlepših devojaka. Reč je o izboru koji traje cele godine, prateći nove modele na srpskom tržištu. U Žiriju su Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski automobilista svih vremena, urednici TV emisija Na točkovima i Autosprint Petar Nikolić i Vlada Kostić i urednik auto strana Kurira Mladen Radulović.čitanja : 2052Komentari

Cudi me da jos nema rezultata evropskog izbora Car of the year 2012...obicno se u ovo vreme krajem godine zna ko je pobednik...

Autor Orlo 02 Jan 2012, 11:34

@Orlo

Od ove godine termin proglašenja pobednika u izboru za evropski auto godine je pomeren.

U septembru 2011. je prvo objavljena šira lista od 35 kandidata, zatim će žiri izabrati sedam finalista (to će biti objavljeno 9. januara 2012.), a pobednik i nosilac titule evropskog automobila godine će biti poznat 5. marta 2012.

Svečana ceremonija uručenja titule će biti organizovana tokom održavanja Salona automobila u Ženevi (8-18.3.2012.)

Autor auto 02 Jan 2012, 12:19

Kakva farsa?

Autor Ex Italo fan 02 Jan 2012, 14:03

@auto
Hvala na informaciji.

Autor Orlo 02 Jan 2012, 14:45

"Za supersportski automobil godine proglašen je "micubiši evolušn 10"." O.o
Kao prvo, ovo uopste nije supersportski auto, a kao drugo nije ni najbolji sportski. Nekad jeste bio. Ocigledno je ovde bilo dosta "lobiranja"... :)

Autor loshmi 02 Jan 2012, 18:29

Kako je uzasan ovaj C4 uzivo, kao "audizovani" Fiat Stilo5V... Da ima neki drugi znak bio bi odlican ali za Citroenovu filozofiju dizajna nikad. Bar meni...

Autor Uros Cuore Sportivo 02 Jan 2012, 21:06