home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Opel, koji je deo američkog General Motora, objavio je da će smanjiti broj radnih sati u dve najveće fabrike jer potražnja na evropskom tržištu sistemski opada.

“U dogovoru sa radničkim većem i sindikatom metalaca IG Metall, Opel će od septembra smanjiti broj radnih sati u fabrikama u Ruselsheimu i Kaiserslauternu”, navodi se u izjavi Opela uz napomenu da će se od septembra do kraja godine na taj način srezati ukupno 20 radnih dana.

“Evropsko tržište automobila doživljava dramatičan pad”, požalili su se iz Opela, koji ove godine “slavi” 150 godina postojanja, ali razloga za slavlje nema.

“Slabija iskorišćenost kapaciteta više se ne može nadoknaditi merama kao što je fleksibilno radno vreme. Manji broj radnih sati jedini je način da izađemo na kraj s lošom situacijom na tržištu”, rekao je šef kadrovske službe Holger Kimmes, prenose agencije.

Kraće radno vreme biće uvedeno u pogonima, za oko polovinu zaposlenih, ali i u upravi, potvrdili su iz Opela.

Izvor: Capital.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Opelčitanja : 787Komentari

Opel treba da propadne! Već nekoliko godina za redom prave gubitak od 2 do 3 milijarde evra godišnje. To je sasvim normalno pošto prodaju vozila daleko ispod realne cene. Trude se da održe obim prodaje a prave gubitke.

Autor Novica 25 Avg 2012, 00:32

I kao što rekoh Rapidno će ga ugasiti, a da niko ne stigne ni da shvati to! I to na račun Chevroleta-Daewoo-a

Autor Dr Deki 25 Avg 2012, 05:26

Blago ovoj drzavi sa ovakvim ekspertima...

Autor Orlo 25 Avg 2012, 12:37