home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Proizvođači automobila, koji se dugo muče sa krizom i padom prodaje, ulažu nadu u dosad izbegavano tržište – Rusiju, piše “Volstrit džornal”.

List navodi da je rusko tržište oduvek smatrano kao teško za vođenje poslova, ali pojedine optimistične prognoze pokazuju da bi ono moglo da bude jedno od najvećih 2014. godine.

“Iako ta zemlja ima lošu reputaciju zbog korupcije, opterećujuće birokratije i često nepredvidive i nejasne regulative, nekoliko kompanija sprema više milijardi dolara za ulaganje”, piše list.

Navodi se da proizvođači automobila veruju da će rusko tržište najranije za dve godine preuzeti vodeću poziciju u Evropi, pa su napravljeni planovi proširenje postojećih fabrika, ali i izgradnju potpuno novih postrojenja.

“To tržište je ogromno, a mi još nismo našli nešto što ukazuje da će prestati sa rastom”, rekao je Denis le Vot, prvi čovek predstavništva Renoa u Rusiji.

Izvor: Volstrit džornal / B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 848Komentari

Da li to ja gresim ili je AutoBlog propustio da izvesti svoje verne citaoce o svetskoj premijeri Astra sedana u Moskvi?

Autor Vladigar 30 Avg 2012, 19:17

@ Vladigar

https://autoblog.rs/blog/auto/noviteti/2012/08/22/opelove-premijere-na-salonu-u-moskvi

Autor auto 30 Avg 2012, 19:33

Aha, u poslednje vreme nesto slabo posecujem blog, mea culpa, hvala!

Autor Vladigar 30 Avg 2012, 19:42

Srbija bi trebalo da proda deo svog uloga u FAS Rusiji i tako obezbedi ulazak bez carina na to tržište. Prilika za to biće u Decembru, kada Putin treba da dođe u Srbiju.

Autor B. M. 31 Avg 2012, 12:00