home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Beta, japanski Subaru je zbog tehničke neispravnosti pozvao vlasnike 634.000 putničkih automobila i terenskih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama da ih dovezu na popravku.

Razlog je svetlo ispod vrata koje se pregreva i može da izazove požar. Taj nedostatak postoji u modelima "autbek" i "legasi", proizvedenim 2010. i 2011. godine, i terenskom vozilu "tribeka" iz 2006-2012.

Neispravna instalacija može da izazove kratak spoj i topljenje plastike što može da napravi požar. Do sada takvi slučajevi nisu zabeleženi.

Iako je samo 54.000 vozila opremljeno svetlima koji mogu da imaju takav problem, Subaru je poslao pismo svim vlasnicima tri modela s molbom da dovezu automobil do ovlašćenog dilera kako bi svetla bila zamenjena.

Vlasnici vozila neće imati nikakve troškove, jer će sve platiti kompanija Subaru.

Autor: Beta.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs/ Subaručitanja : 725Komentari

Plus ona nedavna bruka u Svedskoj sa 'zaribanim' dizelima. Bruka ...

Autor Moron 04 Jan 2013, 08:22

Jes jes, žale se vlasnici i da im jelkica nekako krivo visi na retrovizoru, a sneg se dugo zadržava na krovu dok je parkiran, ali samo kod Outbeck-a boxer-dizel u srebrnoj boji. Kod crnog i belog nije bilo pritužbi.

Autor Đenka 04 Jan 2013, 11:50

Đenka
Pitao bih te ja kako bi se osećao kada bi imao subaru dizel, a trebalo da kreneš negde zimi na plan'nu ...

Autor Moron 04 Jan 2013, 13:21

Subaru Forester je vrh po pitanju bokser dizela.

Autor markoni 04 Jan 2013, 13:52

markoni
Jeste, u pravu si i ja tako mislim i "želim" ga.
Ali mi se slošilo kada sam negde (možda i ovde ) nedavno pročitao da im je veliki broj dizel motora u Švedskoj "zaribao", jer je na niskoj temperaturi neki "tečni dihtung" počeo da "curi" u motorno ulje, a što je posle vodilo do velike "katastrofe", pa su ljudima promenili "stotinjak" ili više motora. Nije baš za pohvalu ili utehu onome ko ga ima...

Autor Moron 04 Jan 2013, 14:06