home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor: Rts.rs

Ministarstvo finasnija i privrede Srbije je u odgovoru Delegaciji EU u Srbiji odbacilo navode da je dodelom subvencija "Fijatu" narušena konkurencija na srpskom tržištu. Kako se navodi u pismu ministarstva, podsticaje kakve je dobio "Fijat" može dobiti bilo koji proizvođač automobila ili investitor u Srbiji ukoliko ispuni iste uslove.

"Time se obezbeđuje ravnopravnost i ne narušava konkurencija na tržištu", ističe Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

"Fijat automobili Srbija" je, uzevši u obzir relativno nisku kupovnu moć domaćeg stanovništva, odlučio da podsticaje, dobijene za zapošljavanja novih radnika i povećanje obima proizvodnje, prenese na krajnje potrošače, što je legitimna odluka te kompanije, navodi se u pismu.

Ministarstvo je podsetilo da je FAS, koja je u Srbiji već investirao više od 1,2 milijarde evra i do početka ove godine zaposlio oko 2.500 radnika i postao najveći srpski izvoznik, doneo odluku da dodatno zaposli još 1.400 radnika do kraja 2014. godine i uloži dodatnih 10 miliona evra.

Na osnovu toga, dodaje se, Vlada je odlučila da FAS-u odobri podsticaje za zapošljavanje novih 1.400 radnika u iznosu od 10.000 evra po novozaposlenom, što je iznos na koji mogu da računaju i sve druge kompanije iz automobilske industrije koje investiraju u Srbiji.

Kompletan članak na sajtu Rs.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Stojanov doo čitanja : 697Komentari

Kriminal.
Povlastice imaju investitori, ali što da Srbija daje 3 000 po primerku ???
Nek Fiat da, od tih silnih povlastica.
Koje vredjanje inteligencije ovo gore.

Autor Pitbull 05 Apr 2013, 13:43

Al ko je ministar, to je priča u skladu sa ostalim njegovim pričama, akcije 1 000e itd...

Autor Pitbull 05 Apr 2013, 13:48

Zadnje što sam ja čuo je da Fiat daje tih 3000e od subvencija države (10000e po radniku). Ispada da se Fiat "odriče" dela para koji daje država u korist srpskih kupaca.

Autor X 05 Apr 2013, 16:17

Nikada se nece znati, setite se samo onih crnih straana ugovora, sto ne smeju da nam pokazu.

Autor NemanjaBB 05 Apr 2013, 19:32