home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor: Vrele Gume

Verovatno se radi o najavi sledeće industrijske revolucije ali polako i sigurno, 3D štampanje širi svoje prisustvo u sve šira polja proizvodnje. Sada se čini da će najviše benefita od 3D štampanja u industriji imati ona grana koja je i pokrenula čitavu revoluciju velikoserijske proizvodnje – automobilska industrija.

Izraelska kompanija Stratasys, već sada veliki igrač u tom polju, i njegova podružnica, RedEye On Demand, će u partnerstvu sa KOR EcoLogic-om biti deo projekta sa ciljem izbacivanja prvog 3D štampanog automobila na drumove u naredne dve godine.

“Budućnost u kojoj 3D štampaci grade automobile možda i nije toliko daleko koliko smo mislili. Jim Kor i njegov tim u KOR EcoLogic-u su imali viziju za još efikasnijim automobilom koji će promeniti način na koji svet trenutno prilazi pitanju proizvodnje a danas ga mi ostvarujemo. URBEE 2 eksperimentalni automobil je demonstracija automobilskom proizvođačkom svetu da je sve moguće. Ipak, postoji nekoliko dizajnerskih izazova koje 3D štampanje trenutno ne može da reši”, izjavio je Jim Bartel, potpredsednik Stratasys i RedEye In Demand.

Kompletan članak na sajtu Vrelegume.rsčitanja : 634Komentari

Samo za poejdine sklopove je ispaltivo, a za metale jos uvek tesko izvodljivo i neisplativo.

Plasticne cesme se npr. sada prave od 3d materijala.

Autor Fordovac 30 Apr 2013, 00:57