home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako bi poznavaoci cena pomenuta tri automobila teško mogli da poveruju u istinitost ove vesti, zvanični podaci sa severnoameričkih tržišta govore upravo tako - Model S je trenutni rekorder u segmentu električnih vozila.

Naime, kako je predstavnica Tesla Motorsa, Shanna Hendriks izjavila za Detroit News, firma očekuje najmanje 4.750 isporuka u SAD i Kanadi tokom prvog kvartala 2013. To treba uporediti sa zvaničnim brojkama General Motorsa i Nissana koje govore o 4.421 isporuci Chevroleta Volt i 3.695 isporuka Nissana Leaf.

Tesla Model S je u celoj toj priči daleko najskuplji automobil što ovakve tržišne rezultate čini još zanimljivijim. Naime, početna cena Modela S iznosi 69.900 USD (oko 53.400 evra), u slučaju Volta iznos je 39.145 USD (29.900 evra), dok Leaf košta najmanje, 28.800 USD (22.000 evra). Sve cene su sa tržišta SAD i ne uključuju porez.

Nakon ovakvih brojki možemo zaključiti da se, očigledno, ne radi preterano o štedljivosti koju pružaju električni automobili već prilično i o prestižu. Model S je uverljivo najbolje dizajniran, najluksuzniji i performansama najuverljiviji model od navedenih. Takođe, izgleda da prvi čovek Tesla Motorsa, Elon Musk odlično zna kako privući kupce, tj. kako napraviti "najbolju priču".

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Tesla Motorsčitanja : 887Komentari