home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova generacija Dodge Journeya stiže na tržište tek 2016. godine (osam godina od početka proizvodnej trenutne generacije). Iako Dodge Journey nije prisutan u Evropi pod ovim imenom, njegova verzija Fiat Freemont je jedan od najprodavanijih velikih monovolumena na evropskom tržištu. Zato i čudi ovako zakasnela reakcija Dodgea o proizvodnji novog modela, koji će se, po svoj prilici, proizvoditi u novoj fabrici u Mičigenu.

Naime, po trenutno dostupnim informacijama izvesno je da će Journey postati još jedan automobil koji će se proizvoditi na platformi CUSW, na kojoj se proizvode Dodge Dart i Jeep Cherokee (od 2015. godine i Chrysler 200).

Takođe, promenom mesta proizvodnje Journey za evropsko tržište (Freemont) će postati nešto skuplji, jer je trgovina između SAD-a i EU regulisana višim carinskim stopama nego trgovina izmeđ EU i Meksika gde se proizvodi trenutna generacija Journeya.

Izvor: Proauto.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Dodgečitanja : 710Komentari

otkud to da ce dart i 200 (i sada i journey) da dele platformu? kako se prica, 200 (tj. njegova zamena) ce biti uradjen na platformi nove alfe guilie, ne sadasnjih darta i giuliette

Autor mile antena 31 Maj 2013, 15:08