home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Više od 115.000 čitalaca uglednog magazina „Auto Motor und Sport" (AMS) su izglasali ŠKODU Octaviju i ŠKODU Superb za najbolje automobile za 2014. u njihovim pripadajućim klasama. U kategoriji malih automobila ŠKODA Fabia je zauzela treće mesto pored ostalih uvoznih modela. Ovo je peta nagrada za češkog proizvođača posmatrajući poslednje četiri godine.

Treća generacija tradicionalno najprodavanijeg ŠKODA modela Octavia uspela je da dođe među prvih deset najviše registrovanih vozila u Nemačkoj. Ovaj uvozni automobil sada je potvrdio svoju uspešnu poziciju na nemačkom tržištu nagradom od strane čitaalaca magazina ‘Auto Motor und Sport', koji su izglasali ovaj model kao ‘Best Car of 2014' u segmentu niže srednje klase uvoznih automobila.

Uprkos snažnoj konkurenciji, 18,4% učesnika je dalo glas upravo za ovaj model.

Novi Superb - glavni reprezent game ŠKODA modela već četvrti put je na tronu prema glasovima čitalaca ‘Auto Motor und Sport' i ocenjen je kao najbolji uvozni automobil iz segmenta srednje klase.

Ove godine Superb je osvojio 22,2% od ukupnog broja glasova.

ŠKODA Fabia je takođe osigurala mesto na podijumu. Prema kriterijumu malih uvoznih automobila 8,6% svih učesnika glasanja, glasalo je za Fabiju čime je ovaj model zauzeo treće mesto u ukupnom poretku. 

"Veoma smo zahvalni čitaocima magazina ‘Auto Motor und Sport' koji su izabrali kao najboljim naše modele ŠKODA Octavia i ŠKODA Superb," istaknuo je Dr. Frank Welsch, ŠKODA član Uprave za razvoj, tokom svečane ceremonije održane u Štutgartu. Ovaj rezultat nam govori da ŠKODA brend proizvodi vozila za svoje kupce koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama: atraktivna, praktična, visoko kvalitetna vozila sa modernom tehnologijom, te pametne ideje koje maksimalno reprezentuju vrednosti za uloženi novac, dodaje Welch.   

ŠKODA doživljava velike uspehe na mnogim tržištima širom sveta, naročito sa novom Octavijom koja sve više dobija prestižne svetske nagrade. U Nemačkoj čitaoci magazina ‘AUTOStraßenverkehr' (CARtraffic) i ‘Eltern' (Parents) ocenili su Octaviju kao ‘Family Car of the Year'. Octavia RS je takođe od strane čitaoalaca magazina ‘Auto Bild Sportscars' ocenjena kao najbolji serijski sportski automobil u 2013.

U Rusiji čitaoci prestižnog magazina „Za Rulem" nagradili su Octaviju kao „Najbolje vozilo za uloženi novac".

U Švajcarskoj Octavia je zauzelo drugo mesto prema izboru „Schweizer Illustrierte" (Swiss Illustrator) u kategoriji najpopularnije vozilo u Švajcarskoj.

U Finskoj, Danskoj, Sloveniji, Letoniji Octavia je „Automobil godine".

Na domaćem tržištu u Češkoj Republici Octavia je takođe proglašena automobilom godine za 2014. Dodatak svemu je nominacija modela Octavia za „Car of the Year 2014". Od ukupno 30 prijavljenih samo sedam modela, među kojima je i Octavia, imaće šansu za osvajanje ove nagrade, a proglašenje se očekuje u martu na sajmu automobila u Ženevi.  

Izvor: PR Škoda / Auti.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Škodačitanja : 1275Komentari

Potpuno s pravom! Odličan odnos dobijenog i cene!

Autor Miki 31 Jan 2014, 20:54

Najbolji odnos svega!

Autor milan 31 Jan 2014, 21:59

nikad nisam verovao nemackim medijima, a sad im verujem jos manje kada je adac nedavno priznao da je namestao izbor za auto godine

Autor mile antena 31 Jan 2014, 23:03