home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački automobil je nedavno na testu bezbednosti dobio dodatni "+" što ga čini jednim od najbezbednijih automobila u svom segmentu.

Audi A3 je prvi model ovog proizvođača koji je na testu koji sprovodi "Institut za bezbednost na putu" dobio pored oznake "Top Safety Pick" dobio i dodatni +.

Od kako je IIHS nedavno promenila svoje kriterijume za dobijanje vrhunskih ocena za bezbednost jedini je Audi A3 model iz Audi porodici koji ima sistem za upozorenje prilikom čeonog sudara dobio najveću ocenu koja uključuje i pomenuti +. Isti model bez navedenog sistema je takođe dobro prošao i dobio TSP ocenu.

Kako bi dobio pomenuto priznanje Audi A3 je dobio ocenu "Dobar" prilikom testiranja sigurnosti kod prevrtanja napred, sa strane, na krov, po pitanju obezbeđenja glava putnika i pri "pobadanju" automobila napred.

Za dodatni + Audi A3 je takođe dobio ocenu "Dobar" kada je u pitanju sistem koji upozorava na čeoni sudar, koji u ovom automobilu dolazi uz "Advanced Technology" paket opreme koji uključuje još i senzor koji vas upozoravaju kada napustite svoju traku. Ovaj paket opreme košta dodatnih 1.000 evra i dostupan je samo kod modela Prestige.

Sa standardnim motorom zapremine 1.8 litara Audi A3 Prestige sa pomenutim paketom opreme košta oko 27.000 evra, dok sa motorom zapremine 2.0 litara cena skače do 32.000 evra.

Sa takvom cenom Audi A3 već ulazi u segment većih luksuznih limuzina koje su takođe dobile TSP+ na testu bezbednosti, a to su Lincoln MKZ i Volvo S60.

Preuzeto sa: Autoportal.rsčitanja : 1137Komentari