home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna žena u Saudijskoj Arabiji osuđena je na kaznu od 8 meseci zatvora i čak 150 udaraca bičem samo zato što je vozila automobil.

U Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon koji striktno zabranjuje ženama da voze automobil, ali im nije dozvoljeno da polažu kako bi dobije dozvolu, tako da im je gotovo nemoguće da se nađu iza volana. Takođe, ukoliko se pojave negde u javnosti moraju biti u pratnji rođaka muškog pola. Mnoge žene koje stanuju u Saubijskoj Arabiji dozvole za vožnju dobijaju u obližnjim zemljama.

Jedna od stanovnica ove zemlje je nedavno osuđena na kaznu od 8 meseci iza rešetaka, uz 150 udaraca bičem, uz obrazloženje da je pored prekršaja upravljanja automobilom bez dozvole dotična pretila policiji, opirala se hapšenju i čak napala policajce koji su je zaustavili.

Preuzeto sa: Autoportal.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 890Komentari

Ne znamo da li visima kaze zavisi od marke automobila?

Autor Vojvoda 30 Apr 2014, 23:40

dno dna svjeta.

Autor hahe 01 Maj 2014, 11:51

Jeste strasno, ali nigde ne cvetaju ruze. Koliko je dece na ulici u Srbiji? Kolika je korupcija? Koliko penzionera nema sta da jede? Sve lako resive stvari, bas kao i ovo. Tuzno je da vecina ispasta zbog hirova pojedinaca.

Autor Fordovac 01 Maj 2014, 12:15

Kucajte na You Tube-u "Iran before an after 1979"...

Autor Pit 01 Maj 2014, 13:34