home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sviđa Vam se kako izgledaju aktuelni Ford Focus, Fiesta i Mondeo? Za to je zaslužan Martin Smith koji je na čelu Fordovog evropskog dizajnerskog odeljenja poslednjih deset godina. 64-godišnji Britanac se više neće brinuti o izgledu Fordovih automobila jer odlazi u penziju, a njegovo mesto zauzima čovek koji je uobličio novi Ford Mustang.

Kinetički dizajn koji već godinama odlikuje Fordove automobile je umotvorina jednog čoveka. On je Martin Smith koga je Ford preoteo Opelu tamo negde 2005. godine. Od ranije ga verovatno znate kao čoveka koji je dizajnirao Astru iz tog vremena, ali i stvorio neverovatne primerke u Audiju devedesetih. Gotovo celu Fordovu gamu (barem deo dostupan u Evropi) karakteriše upravo taj kinetički dizajn. Od Galaxyja i S-Max-a, pa do Fieste, Focusa i Mondea – svi oni su produkt mašte pomenutog dizajnera.

Negovo mesto na čelu evropskog dizajnerskog odeljenja Ford je dodelio Joelu Piaskowskom koji je uobličio novi Ford Mustang i poslednju generaciju kamioneta F150. On će tu funkciju preuzeti krajem tekuće godine, a do tada će ga sa dosadašnjim poslom i onim što je evropska filijala pripremila za budućnost upoznati upravo čovek na odlasku.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 951Komentari

Veliki naklon za maga automobilskog dizajna, Fiesta mi je najlepsi mali Ford ikada, Smax Mondeo

Autor cKn 31 Maj 2014, 10:00

Bora Drljača

Autor ??????!!!!!! 31 Maj 2014, 11:05

Meni se jedino svidja najnoviji Mondeo, ovi ostali imaju strasno ruzan gril, mada nisu losi sa zadnje strane.

Autor RS 31 Maj 2014, 15:16