home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stvaralac koji je priznat kao začetnik pop-arta nije bio ljubitelj automobila ali je voleo da bude viđen u glamuroznim modelima. Jedan takav primerak se nedavno našao na aukciji.

Rolls-Royce u kojem je čuveni Endi Vorhol voleo da bude viđen i vožen na razne "događaje" našao se nedavno na aukcijskoj prodaji na sajtu eBay. U pitanju je model "Silver Shadow" iz 1974. koji je posle smrti umetnika 1987. prodat za sumu od 56.000 evra.

Ovaj auto ima V8 motor zapremine 6.75 litara i trostepeni menjač. Unutar kabine se nalaze sedišta presvučena kožom i radio plejer. Što se tiče spoljašnosti "Silver Shadow" je presvučen u dva tona braon boje. Iako je star 40 godina vlasnik tvrdi da je prešao svega 96.000 kilometara.

Vorhol je poznat kao jedan od malobrojnih članova ekipe koja je dizajnirala legendarni BMW model M1 iz 1979. Ovaj američki ekscentrik nikada nije posedovao vozačku dozvolu, stoga nikada nije ni mogao da vozi neki od svojih automobila. Njegova najskuplja slika prodata je za 77 miliona evra, videćemo koju cenu će na aukciji dostići Rolls-Royce. Za sada najveća ponuda iznosi 89.000 evra.

Preuzeto sa: Autoportal.rsčitanja : 809Komentari