home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Upadljivi su, brzi na putu i oduševljavaju amaterske trkače. Velomobili su bicikli na tri točka, ali i više ot toga. Pogledajte kako izgledaju.

"To je kao vožnja biciklom i letenje u isto vreme. Zimi se još stavi poklopac protiv hladnog vetra, kiše i snega, i onda je kao zaštićeni auto“, kaže za DW Fridrih Polman.

Ali, to zadovoljstvo nije jeftino. Točkovi su puni tehnologije, sistem za osvetljenje, dodatni električni motor i računar - sve to ima svoju cenu od 8.000 evra.

Između velomobila i automobila ima dosta paralela. Ako se pedale dobro pritisnu, može se dostići brzina i do 80 kilometara na sat!

Međutim, tako niska vozila lako se mogu prevideti na putu. To ne važi samo za kamione već i za obične automobile. Ko sedi u velomobilu, trebalo bi uvek da bude na bezbednom rastojanju kako bi izbegao opasne situacije.

"Retko prođe dan bez neke takve situacije. Treba misliti i za druge. Kada gledaju horizontalno - vozači nas prosto ne vide. Zato smo sami napravili ove zastavice“, kaže Fridrih Polman i pokazuje na zastavice koje se inače viđaju na dečijim biciklima.

Georg Hanzen ima više od 70 godina i pasionirani je vozač velomobila: "Može pozadi da se smesti dosta prtljaga, uključujući i šator, i onda u principu možete da vozite preko Holandije, Belgije i već ste u Francuskoj. A ako imate dovoljno vremena - možete i na Jug.“

Tek će se pokazati da li je velomobil zgodan za takva putovanja. U svakom slučaju, to je divna igračka za veliku decu.

Izvor: Mondo.rsčitanja : 803Komentari

80 km/h moze se postici samo na dovoljno strmoj i dugoj nizbrdici.

Autor vojvoda 12 Jul 2014, 10:15