home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako je kragujevačka Zastava poslednje automobile starog programa proizvela 2008, entuzijazam ljubitelja ne posustaje. U nedelju, 13.07.2014. godine održan je treći po redu skup ljubitelja Zastavinih automobila, na parkingu muzeja „Lepenski Vir“, a u organizaciji Zastava 101 kluba i Zastava Fan kluba.

Skup je posetilo više od 90 posetilaca koji su doputovali sa 40 automobila. Na skupu su bili izloženi modeli različitih godišta i stilova. Pored standardnih Fića, Jugića i Stojadina, na vrelom julskom suncu su sijali automobili čiji je klirens tik iznad asfalta i opremljeni luksuznim sportskim sedištima, felnama u kojima su se posetioci mogli ogledati, ali i ručno friziranim motorima na kojima bi pozavideli svi vozači Zastave. Slobodno možemo prokomentarisati da bi radnici proizvodnih traka starog programa Zastave bili ponosni.

Skup je obeležen druženjem članova Zastava 101 Kluba i Zastava Fan Cluba koje je počelo oko podneva, a trajalo je do večernjih sati. Tokom skupa je bio organizovan izbor za najlepši anutomobil na skupu, a nakon takmičarske atmosfere, posetioci su imali priliku da uživju u netaknutoj prirodi, odmoru u obližnjem restoranu, i obilasku pronalska dr. Dragoslava Srejovića arheološkog lokaliteta „Lepenski Vir“.


„Ovo okupljanje polako prerasta u tradiciju, da jednom godišnje ovako malo mesto posećuje sve veći broj ljubitelja nekadašnjeg ponosa srpske auto industrije“, izjavio je Danijel Dokić, organizator samog skupa i član uprave oba auto-moto kluba.

Iz godine u godinu se povećava broj zainteresovanih za ovaj tradicionalni skup, a članovi oba kluba preko foruma najavljuju da će poseta narednom skupu, 2015 godine, biti još veća.

Autor: Novica Marković, Zastava 101 klub

Fotografije: Danijel Dokić, Zastava 101 klubčitanja : 3723Komentari

Ovo moze da bude samo ljubav iz mladjih dana.

Autor Fordovac 14 Jul 2014, 03:23

Auuu, sto je njima lepo! :)

Autor carobnjak 14 Jul 2014, 10:47

@Zastava
jer bi ovi modeli Zastave po tebi ostvarili prodajni bum u Rusiji?

Autor carobnjak 14 Jul 2014, 11:28

Ovi stari modeli Zastave nikako. Kada bi FIAT uradio nešto sa Yugom košto je uradio sa malim FIAT-om 500 (onim klasičnim. ne ovim velikim što se kod nas sklapa) to bi bilo toliko ludo da bi moglo da uspe. :)

Evo naprimer upravo prvi FIAT 500 je bio znatno jeftiniji od ovog novog koji je pokupio sve dizajnerske crte od starog modela uz potpuno novu definiciju kvaliteta i cene. Drugi primer jesu Mini automobili koji su nekad takođe bili jeftini i standardno kvalitetni, a danas su i Mini automobili postali kvalitetni i skupi.

Oživljavanje starog imena sa starim dizajnerskim crtama i sasvim novom filozofijom je danas veoma popularno tako da bi i neki takav Yugo mogao biti adut za zapadna tržišta, a neka nova Florida kao jeftina i standardno kvalitetna limunzina sa cenom od oko 7500 evra bi bila pun pogodak na ruskom tržištu, ali i na nemačkom tržištu gde se takođe sve više traže Dačije. :)

No međutim sve je ovo mašta jednog čoveka, ali ko zna, možda će se FIAT (ili neko drugi) nakon što dođe do zacrtane kvote od 300000 automobila godišnje u FAS-u setiti jednog možda manje bitnog, ali nimalo beznačajnog autobrenda, čak naprotiv to je jedini brend sa ovih prostora koji je prepoznatljiv u Americi, Kini i drugim krajevima sveta. :)

Autor Zastava 14 Jul 2014, 16:35

Zastava
da, nije losa ideja!
Meni se nesto slicno motalo po glavi ali jos pre 2-3 decenije...:)

Autor carobnjak 14 Jul 2014, 17:15