home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovo je jedan od retkih slučajeva kada zaista možete reći da je automobil koji se prodaje, „malo prešao“!

Koliko puta ste u životu, prilikom kupoprodaje automobila, čuli tvrdnju da „automobil ima originalnu kilometražu“, da je „vožen penzionerski“ i „mažen i pažen“ kao da je član porodice!? E, pa nisu uvek baš svi prodavci prevarantni, naročito ne oni koji prodaju na RM Auctions, i to još Ferrari!

Verovali ili ne, u pitanju je Ferrari Testarossa iz 1989. godine, kod koje na odometru piše da je do sada prešla svega 95 milja! Ne treba ni spominjati da je automobil u perfektnom stanju, kao da je sve ove godine stajao u muzeju ili prodajnom salonu.

Naravno, u pitanju je „prvi vlasnik“, koji ga je svojevremeno kupio za 115.000 dolara, a nakon 25 godina, uz automobil prodaje i kompletnu originalnu dokumentaciju, račune, alat, kao i set torbi/kofera sa kojima je Testarossa isporučena.

Iako je Testarossa jedan od najbrojnijih Ferrarija u poslednjih 40 godina, sa oko 10.000 primeraka proizvedenih između 1984. i 1996. godine (uključujući i 512 TR i F512 M), ne treba da čudi što tražena cena za ovaj primerak uopšte nije mala, i prema procenama RM Auctions, treba da dostigne najmanje 200.000 američkih dolara.

Izvor: TopSpeed.rs/RM Auctionsčitanja : 1234Komentari

Kakav auto!

Autor hh 05 Avg 2014, 19:55