home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iz Forda je stigla informacija da će se novi Mustang za evropsko tržište nuditi sa mekše podešenim oslanjanjem u odnosu na model predviđen za severnoameričko tržište.

Prvi primerci u Evropu bi trebalo da stignu u prvom kvartalu naredne godine, a odluka Forda o mekšem oslanjanju došla je zbog zapažanja evropskih automobilskih novinara po kojima izvorni Mustang ima previše kruto oslanjanje uz koji bi se na evropskim ulicama i putevima pri malim brzinama ozbiljno narušila udobnost putnika.

U intervjuu za britanski magazin Autocar direktor inžinjeringa Forda, Raj Nair, rekao je da uz mekši Mustang stiže rizik određenog gubitka upravljivosti automobila, ali će se upornim testiranjima i podešavanjima na kraju stići do prihvatljivog kompromisa.

Šesta generacija jednog od najpoželjnijih američkih automobila u Evropu stiže sa dve motorne opcije. Slabiji 2,3 litarski četvorocilindarski EcoBoost motor razvija 305KS i 406 Nm obrtnog momenta, a mnogo primereniji slavnom imenu je 5,0 litarski V8 motor koji nudi 420KS i 528 Nm obrtnog momenta.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Fordčitanja : 628Komentari

5.0 sad razvija 435 hp

Autor mile antena 03 Nov 2014, 06:08

још кад би био дизел

Autor toma mkd 03 Nov 2014, 09:40