home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

SEAT beleži značajan rast i zapošljava dodatnih 150 novih radnika na određeno vreme kako bi bile zadovoljene potrebe proizvodnje u Martorellu.

Ovi radnici će 7. januara početi sa radom, pored onih 200 radnika koji su se pridružili SEAT-u u oktobru.

SEAT je do sada u ovoj godini zaposlio više od 800 novih radnika, od kojih je samo u ovoj nedelji zaposleno 233 radnika, uključujući i 45 učesnika specijalizovanog programa školovanja.

“Radimo veoma dobro. Veliki uspeh modela proizvedenih u fabrici SEAT-a u Martorellu i predanost poslu svih zaposlenih omogućavaju zapošljavanje nove radne snage”, istakao je Josef Schelchshorn zamenik šefa za ljudske resurse u SEAT-u.

Zamenik šefa za proizvodnju u SEAT-u Dr. Andreas Tostmann naglasio je da: “fabrika SEAT u Martorellu je najveći proizvođač automobila u Španiji i jedna od najkonkurentnijih, najekonomičnijih i najsavremenijih fabrika u Evropi koja donosi blagostanje i otvara nova radna mesta”.

U prvih deset meseci proizvodnja u fabrici u SEAT-a u Martorellu porasla je za 13.4 posto u odnosu na isti period prošle godine. U ovom periodu je proizvedeno 374.700 jedinica što je za 44.400 vozila više u odnosu na prošlu godinu.

Prodaja SEAT-a takođe kontinuirano raste. Do kraja oktobra ove godine prodato je 326.000 vozila, što je za 10.5 posto više u odnosu na period januar-oktobar 2013. godine. Glavni uzrok za značajan rast prodaje je model SEAT Leon, čija prodaja je u tekućoj godini povećana za 55 posto.

Izvor: PR saopštenje / Klix.bačitanja : 973Komentari