home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Od aprila ove godine, Toyotina vozila na svojim odometrima moći će da registruju i pređeni put koji iznosi više od dosadašnjih 999.999 kilometara.

Verovatno vam je već poznata činjenica da je većina automobila na tržištu danas, na svom odometru (pokazivač pređenih kilometara), u stanju da prikaže samo šestocifreni broj (stariji modeli imali su svega pet!), što će reći da kada vozilo stigne do teoretskih 999.999 kilometara, sledeća cifra koja se pokazuje jeste 0, odnosno, da odometar kreće ispočetka!

E, pa od aprila ove godine, kod Toyotinih vozila, to više neće biti slučaj, jer je japanski proizvođač odlučio da njegovi automobili od sada nude sedmocifreni digitalni odometar, što će reći da je teoretski maksimalni broj pređenih kilometara povećan na, u suštini, nedostižnih 9.999.999 km! U Toyoti su se na ovaj korak, navodno, odlučili usled sve starijeg voznog parka u Evropi, gde samo u Nemačkoj, prosečan vek vozila trenutno iznosi devet godina, što u kombinaciji sa današnjim životnim stilom i čestim putovanjima, dovodi do veoma velikog broja pređenih kilometara.

Da li je baš zaista bilo neophodno uvoditi sedmocifreni odometar ili je to ipak i deo marketinga koji naglašava koliko su Toyotina vozila pouzdana i dugotrajna, teško je reći… Ipak, ako ništa drugo, barem ćete biti sigurni u nekoj skorijoj budućnosti, da ne kupujete „polovnjak“ od milion i nešto pređenih kilometara, na kojem piše svega 50.000-60.000! Šalimo se, naravno, jer to bi još i važilo, koliko-toliko, kada se „kilometraže“ ne bi tako lako „štimovale“!

Izvor: Topspeed.telegraf.rsčitanja : 783Komentari

Aygo to moze sa 5 zamena motora, karoserije, oslanjanja, elektronike i enterijera.

Autor Fordovac 01 Apr 2015, 20:14

Svakao je odlican marketinski potez.

Autor Uros Cuore Sportivo 01 Apr 2015, 21:28

Za trziste Srbije ne treba da pokazuje vise od 200 000. Ovde su sva vozila skoro nova, od prvog vlasnika, uglavnom penzionera! :)))

Autor Optimus Prime 01 Apr 2015, 23:21