home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi RTS, "Fijat Krajsler automobili Srbija" potvrdili su prvu poziciju na listi najvećih izvoznika. Srpska delegacija u Moskvi pregovaraće ovih dana o prodaji "fijata 500L" u Rusiji i Evroazijskoj uniji. A da li je odluka pape Franje da se baš ovim automobilom poveze po sletanju u Vašington pomogla prodaju u Americi?

U auto-kući "Fijat Maserati", u čikaškom naselju Šomberg, kažu da su ljudi bili oduševljeni kada su videli papu Franju kako se po Americi vozi u "fijatu 500L".

"Mnogi su došli da pitaju koji je to automobil u kojem se papa vozio kada je došao iz Italije. Imali smo mnogo posla jer su svi želeli da vide '500L', baš kao što je papin. Mnogo je veći nego što su očekivali, navikli su na male automobile iz Italije", kaže Lijen van Gronigen iz Poslovnog razvoja u "Cajgleru".

Rejčel Dikozmo je menadžer "Fijata" za Srednji zapad SAD, i kaže da je papina vožnja u "fijatu" izazvala uzbuđenje kod dilera u celom regionu.

"Mnoge auto-kuće iz oblasti Čikaga i u gradovima u Viskonsinu, kao što su Milvoki i Medison, napravile su svoj 'papamobil' od 'fijata 500L'. To je sigurno poboljšalo prodaju vozila", kaže Rejčel Dikozmo.

Prodavac Haris Mahić ima još dva neprodata nova "fijata 500L". U luksuznim brošurama napravljenim za američko tržište nalaze se fotografije tog modela.

Cena je oko 19.000 dolara, a u zavisnosti od opreme vozila, može biti nešto niža ili viša.

Trenutno se na Srednjem zapadu SAD godišnje proda oko 2.000 "Fijatovih" vozila, a očekuje se da će taj broj narednih godina rasti što može biti dobro i za "fijat 500L".

Izvor: Rts.rs

Foto: Getty imagesčitanja : 1100Komentari

Rekoh ja da nama ni Papa ne može pomoći pošto svi se raspituju, a niko ne kupuje. Ne možeš Amerima prodati automobil tek tako pa makar i Papa se vozio u njemu. Razlog je jednostavan, kada je u pitanju auto, tu mesta za sentimente nema jer kupuješ auto koje treba da te dobro služi godinama i više, a ne igračku. Ameri su racionalni kao i svi drugi što znači da samo Japanci i Nemci dolaze u obzir i naravno domaći automobili i po koji Korejac dok svi ostali, uključujući tu i "naš" FIAT 500L su u drugom planu. Gubimo samo džabe vreme sa FIAT-om i to mnogo vremena.

Autor Zastava 28 Okt 2015, 17:32