home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Volkswagen (VW) grupacija će, po svemu sudeći, opozvati 100.000 automobila u Indiji, koji bi mogli da budu pogođeni skandalom sa softverom koji je varao na emisionim testovima.

Očekuje se da će opoziv zvanično biti objavljen do 8. novembra, a najviše će obuhvatiti vozila koja su uvezena, ali i 20.000 dizel automobila proizvedenih u Indiji. Povlačenje se odnosi na modele Vento, Jetta, Passat, Polo i Polo Cross, javljaju indijski mediji.

Portparol Volkswagena Indija rekao je da kompanija i dalje procenjuje situaciju te da se razmatra eventualna odluka o opozivu. Automobilska istraživačka agencija u Indiji (ARAI) saopštila je da još uvek sprovodi istragu o tome da li su u njihovoj zemlji prisutni automobili koji krše norme o emisiji. ARAI i dalje prikuplja podatke o Volkswagenovim vozilima, a izveštaj će dostaviti vladi do kraja meseca.

VW je priznao varanje na testovima emisije štetnih gasova uz navođenje podatka da je moguće da je čak 11 miliona njihovih vozila u svetu bilo opremljeno spornim softverom. 

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 697Komentari