home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kako je saopštila pres-služba AvtoVAZ-a, odluka o obustavi proizvodnje Lade Priora i Lade 4x4 još nije doneta.

Drugu nedelju za redom mediji prenose da će proizvodnje automobila Lada Priora i Lada 4x4 biti ukinuta. Pojedini ruski novinari tvrdili su da će sklapanje ovih vozila da bude obustavljeno početkom naredne godine. Međutim, to nije tako, piše AvtoVzglяd.

Kako je saopštila pres-služba ruskog automobilskog giganta, odluka o obustavi proizvodnje modela Lada Priora i Lada 4x4 još nije doneta. Plan proizvodnje ove kompanije, koji se odnosi i na ove modele, neće biti utvrđen pre decembra.

Prema rečima Sergeja Ilinskog, predstavnika AvtoVAZ-a  biće verovatno obustavljena proizvodnja „top” verzije i smanjena snaga modela Lada Priora, ali neće u potpunosti da bude uklonjena sa proizvodne linije. Kako je ranije najavljeno, kompanija razmatra mogućnost da na tržištu zadrži visoko budžetnu verziju vozila, najverovatnije ukoliko Lada Vesta ne pronađe mnogo kupaca.

Što se tiče Nive, s obzirom na nedostatak potražnje, odavno ju je trebalo poslati u penziju, piše AvtoVzglяd. Za prvih osam meseci ove godine ovaj autimobil dobio je nešto više od 5.500 vlasnika. Istovremeno, Lada 4x4 sa troje vrata pronašla je 18.500 kupaca. Kako se navodi u tekstu, sa velikom verovatnoćom može da se pretpostavi da će obična Niva, 36-godišnji "dinosaurus" sa neznatnim izmenama, izlaziti kroz kapije Volžske fabrike automobila još dugo.

Izvor: Ruska reččitanja : 3231Komentari