home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U čast novog velikog SUV-a marke ŠKODA u petak 6. maja je promenjeno ime grada KODIAK u  „KODIAQ“.​

Svetsku marketnišku kampanju ŠKODA je počela u gradu Kodiak na istoimenom ostrvu na južnoj obali Aljaske i mevedima koji na njemu žive.

Veliki, jaki SUV sa zaštitničkim karakterom, jako razvijenim smislom za porodicu i dobrim outdoor vosobinama – to je novi model marke ŠKODA, koji će biti predstavljen u drugoj polovini ove godine. Kako će se zvati? Dugo se o tome spekulisalo ali sada je jasno: Novi SUV iz Češke zvaće se po medvedu Kodiaq. Tako se na jziku starosedelaca istoimenog ostrva Aljaske zove najveća vrsta mrkog medveda na svetu.

Populacija medveda koja broji približno 3 500 jedinki, živi na ostvru Kodiak na južnoj obali Aljaske. U Ankoridž, najveći grad ove države dolećete avionom iz Evrope za 10 časova. Ostrvo u Aljaskom zalivu je udaljeno još  650 kilometara. Ostrvo Kodiak je približbe veličine kao Korzika, na većem delu se prostire zaštićena oblast  Kodiak National Wildlife, kuća slavnih medveda. Ostrvo je prirodni raj – sastoji se od strmih planina, uskih fjordova, skrivenih jezera i dubokih šuma. To je idealni teren za vozilo kategorije SUV, kao što je i nova ŠKODA Kodiaq – ovde može dokazati svoje kvalitete, svoju snagu i svoju praktičnost u teškim uslovima.

ŠKODA se životom na ostrvu Kodiak i jezikom strosedelaca Alutiiqa intenzivno bavila. Domoroci medveda Kodiaka nazivaju Taq uka 'aq – slovo „q“ na kraju je karakterisično za sve nazive životinja. ŠKODA je preuzela ovo slovo za naziv svog SUV-a i na taj način odaje poštovanje jeziku plemena Alutiiga.

Institucije ostrva su podržale ŠKODA AUTO u njenoj marketinškoj kampanj. Početak komunikacije modela ŠKODA Kodiaq , gradska vlast je je pomogla da se organizuje neobčna kampanja – 6. maja  2016. uz pomoć građana bili su zamenjeni nazivi ulica i natpisi na policijskim i vatrogasnim vozilima, ribarskim brodićima ili reklamnim natpisima. I na oficijalnoj internet prezentaciji grada je u čast ovog događaja slovo „k“ zamenjeno sa „q“. Tim snimatelja kompanije  ŠKODA AUTO zamenu natpisa je zabeležio snimajući reakcije lokanog stavnovništva – od gradonačelnice do stolara.

PR Škodačitanja : 1037Komentari