home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada je 2014. godine Fiat Chrysler Automobiles (FCA) objavio svoj petogodišnji plan za brendove Chrysler, Jeep, Dodge i Ram, potvrđeno je da je u planu i novi Jeep Grand Wagoneer. Poslednje nezvanične vesti iz pojedinih američkih medija međutim kaže da od toga ipak neće biti ništa jer je novi Grand Wagoneer navodno otkazan.

Podsećanja radi, novi Grand Wagoneer je u ponudi trebalo da zauzme mesto iznad aktuelnog Grand Cherokeeja, a glavna tržišta za njega bi bila SAD, Kina i Bliski istok.  

Jeepov prvi čovek Mike Manley je svojevremeno najavio da će ovaj model biti veoma konkurentan premium SUV-ovima, između ostalog Range Roveru i Porsche Cayennu.

Novi Grand Wagoneer je trebalo da bude napravljen na platformi nove generacije modela Grand Cherokee, s tim što je trebalo da ima i dosta zajedničkih komponenti sa Maseratijem Levante, uključujući tu i neke motore.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / KGP Photographyčitanja : 768Komentari

@ auto

Reći ću da koliko znam nije istina, a članak i to vjerojatno dosta detaljan će doći ovih dana. Jedini je problem ako je zvao Trump i rekao: "Hej, nemojte slati novi Wagoneer iz Meksika, opalit ću vam carinu". :D

Autor N.N. 30 Nov 2016, 23:13

Ako se Trump naljuti, FCA moze kljuc u bravu. Do sada su ih izlacili veliki zastareli modeli Jeepa i Rama, te jeftina radna snaga iz Meksika. Sada toga vise nece biti.

Autor EsE 01 Dec 2016, 07:29