home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lamborghini i italijanska policija već dugi niz godina odlično sarađuju. Tako je drumska patrola u Bolonji ovaj mesec dobila Lamborghini Huracan za obavljanje policijskih dužnosti. Huracan će biti korišćen za potere za (pre)brzim vozačima na popularnoj Autostradi, a osim toga koristiće se i u hitnim situacijama kao i za prevoz organa za transplataciju.

Sigurni smo da će odeljenje ljudskih resursa italijanske policije imati pune ruke posla kada počnu da stižu prijave za ovo, po mnogima idealno radno mesto. Treba napomenuti da ovo nije prvi Huracan u vlasništvu italijanskih čuvara reda, budući da je odeljenje u Rimu svoj primerak dobilo još prošle godine.

Osim posebnih boja i rotacije po kojima se odmah može zaključiti da je reč o policijskom automobilu, ovaj Lambo je opremljen i posebnim hlađenim prostorom koji može poslužiti za hitan prevoz organa ili krvi, a osim toga u ovom sportisti se nalazi defibrilator.

Zanimljiv detalj su i Pirellijeve gume s plavim rubom u boji automobila. Ispod poklopca Huracana nalazi se 5,2 litarski V10 motor koji razvija 610KS koji mu omogućavaju ubrzanje do stotke za samo 3,2 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h, pa će teško neko moći da pobegne od ovog monstruma.

Ipak, za "ukrotiti" ovu zverku treba dosta vozačkog iskustva, pa se nadamo da će ovaj model imati više sreće od prethodnika. Naime, Gallardo koji su policajci imali ranije je nažalost neslavno završio nakon što im je nepažljivi vozač oduzeo prednost...

Izvor: Jutarnji.hr/autoklubčitanja : 710Komentari