home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ingolstadt - Audi će proširiti svoju ponudu novim Q modelima i najavio je gdje će se proizvoditi: proizvodnja modela Audi Q8 počeće u Bratislavi (Slovačka) u 2018., a prvi Audi Q4 sići će sa proizvodne trake u fabrici Győr (Mađarska) 2019. godine.

"Integrisaćemo ova dva potpuno nova Q modela u postojeću proizvodnu mrežu i time povećati našu konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu," izjavio je član Upravnog odbora kompanije Audi zadužen za proizvodnju i logistiku, Prof. Dr. Hubert Waltl.

Sa modelom Audi Q8 marka će otvoriti novi segment za svoje top modele. Ovaj premium SUV sa stilom kupea kombinuje veliku prostranost sa emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema asistencije, informacija i zabave. Audi će proizvodnju modela započeti u Bratislavi 2018. godine. Model Audi Q7 već se proizvodi u ovoj slovačkoj fabrici od 2005. godine. Trenutno se tamo proizvodi druga generacija ovog velikog SUV modela, u S varijanti i kao Q7 e-tron plug-in hibrid.

Proizvodnja modela Audi Q4 započeće 2019. u fabrici Audi Hungaria u gradu Győr. Ovim modelom Audi ulazi u segment kompaktnih SUV modela. Ovaj vrlo sportski Audi Q4 sa tipičnom kupeovskom siluetom biće pozicioniran između modela Audi Q3 i Q5. A od 2018., fabrika Audi Hungaria takođe će biti odgovorna za proizvodnju kompaktnog SUV modela Audi Q3 koji će se do tada proizvoditi u gradu Martorell u Španiji.

Izvor: Audi.rsčitanja : 361Komentari