home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Britanska premijerka, Tereza Mej, zatražila je od zvaničnika da razviju planove za uklanjanje dizel automobila, kao deo predloga u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, izvestio je Financial Times.

Vlada će 24. aprila da objavi planove za usklađivanje sa regulativom EU. Namera je da se unapredi kvalitet vazduha i da se nivoi azotnih oksida svedu na nivoe koje je odredio Vrhovni sud krajem prošle godine.

Zabrinutost javnosti i političara u vezi sa čistoćom vazduha se povećala nakon izbijanja „Dizelgejta“ septembra 2015., u čijem se centru pažnje našao najveći svetski proizvođač automobila, Volkswagen. Otkriće da se realna emisija štetnih gasovna prilično razlikuje od laboratorijskih rezultata, uzburkala je javnost.

Financial Times je izvestio da se razmatraju državne subvencije u iznosu do 2.000 funti, kao deo napora da se vozači ubede da se prebace na čistija vozila. Ipak, zvaničnici iz redova konzervativaca Mejove, kažu da detalji tek treba da budu utvrđeni.

Gradonačelnik Londona je već obećao da će se obračunati sa vozilima koja zagađuju životnu sredinu, usput zabranivši da se novi dizel modeli registruju kao taksi vozila od 2018., uz uvođenje serije novih taksi za vozače.

Izvor: Autorepublika.comčitanja : 605Komentari

Svi na bajs po gradu i nema problema :)

Autor moron 20 Apr 2017, 11:09

Je li ono Alpina B12 u donjem levom uglu? O.o
Poz

Autor Raziel 20 Apr 2017, 18:33