home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U subotu će u kragujevačkom Velikom parku biti održana tadicionalna manifestacija “Balkan fića fest”, a prema najavama organizatora, na 13. smotri ljubitelja automobila “zastava 750” očekuje se oko 150 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Pored izložbe popularnih automobila “nacionalne klase”, u Velikom parku biće održan i defile kroz Šumarice, a biće promovisan i model najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, koji je Udruženju ljubitelja "fića" poklonio jedan od njihovih članova, kako bi po njemu bio urađen Spomenik "fići" u Kragujevcu.

Udruženje ljubitelja automobila “zastava 750” obnovilo je inicijativu da u Kragujevcu bude podignut spomenikovom vozilu iz “nacionalne klase” nekadašnje Jugoslavije.

Organizator Balkan fića festa je Udruženje ljubitelja "fića" iz Kragujevca, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom, a pokrovitelj je Grad Kragujevac.

Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, "zastave 750" počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je 18. oktobra 1985. godine.

Za tri decenije, koliko je trajala proizvodnja, sa montažnih linija kragujevačke Zastave sišlo je 923.487 "fića", a mnogi od njih i danas krstare drumovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Izvor: FoNet

Foto: arhiva / Sumadijapress.co.rsčitanja : 499Komentari

Jednoga dana i Zastava će se vratiti. Ovo je era brendova, samo da se što pre nađe rešenje za otplatu dugova pa da kao nekad, ali u skladu sa tehnologijom današnjice, ponovo proizvodimo jeftine (barem za početak jeftine) domaće automobile sa domaćim znakom.

Autor Zastava 17 Jun 2017, 17:09