home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U postupku izdavanja okolinske dozvole za projekat austrijske Magne Steyr u Sloveniji nije bilo problema, što je otvorilo put za izdavanje građevinske dozvole, a slovenačka vlada će ove nedelje sa Magnom potpisati ugovor za realizaciju projekta, rekao je slovenački ministar Zdravko Počivalšek, prenosi RTV Slovenije.

Ministar je objasnio da će Vlada ove nedelje sa kompanijom Magna Steyr potpisati ugovor, koji u prvoj fazi predviđa izgradnju lakirnice u mestu Hoče za oko 400 zaposlenih, a za šta će slovenačka vlada izdvojiti 18.610.000 evra finansijskih podsticaja. U isto vrime će se potpisati sporazum prema kome će Magna biti posvećena ispunjavanju svih obaveza, rekao je Počivalšek.

"Drago mi je da je juče pale sve prepreke za veliku investiciju Magne koja će otvoriti mnogo novih radnih mesta", rekao je premijer Miro Cerar.

Dodao je da se izdavanje okolinske dozvole očekuje početkom oktobra, kada investitor treba da počne sa radom na projektu.

Magna je, podsetimo, zbog mogućih kašnjenja u izdavanju dozvole u Sloveniji pripremila plan B koji podrazumeva izgradnju fabrike u Mađarskoj.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 364Komentari