home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
jaguar f-type svr

Pre samo nekoliko godina, Jaguar F-Type R je stajao ponosno na vrhu flote sportskih automobila Jaguar. Sada, britanski proizvođač razmišlja da odustane od R modela, kako bi sva pažnja bila usmerena ka automobilima koji nose oznaku SVR.

Naime, tokom intervjua sa magazinom Auto Express, direktor dizajna Odeljenja za specijalna vozila kompanije Jaguar, Vejn Briž, je izjavio da se već javila konkurencija između modela F-Type R i F-Type SVR. On je dodao: „Da budem iskren, Jaguar je još uvek mali brend koji u stvarnosti nema dovoljno prostora u svojoj gami, da bi svaki model imao R i SVR varijantu“.

Ako Jaguar zaista odustane od modela F-Type R, a nakon njega i drugih modela sa ovom oznakom, u gami kompanije će biti samo performantnih automobila sa oznakom S i SVR.

Pravi primer za to je model F-Pace koji nije dostupan u R varijanti, ali je umesto njega tu verzija sa trolitarskim V6 agregatom sa kompresorom koja nosi S oznaku, ali i verzija sa SVR oznakom koja je premijerno predstavljena na Sajmu automobila u njujorku, pre par dana, koji ispod haube poseduje petolitarski V8 agregat sa kompresorom.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 624Komentari