home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ronaldo

Dolazak Cristiana Ronalda u Juventus je obradovao milione fanova Stare dame širom sveta, međutim radnici Fiata, kompanije koja će učestvovati u finansiranju zvanično najboljeg igrača sveta, oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je neprihvatljiva razlika između zaposlenih koji imaju istog vlasnika.

Podsećamo, Ronaldo je u transferu vrednom oko 100 miliona evra napustio Real i pojačao Juventus, a on će na godišnjoj bazi zarađivati 30 miliona evra, što je za njegov četvorogodišnji ugovor 120 miliona.

Radnici kompanije Fiat nikako ne prihvataju činjenicu da je jedan fudbaler toliko plaćen u odnosu na njih, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Ne možemo da prihvatimo da radnici Fiata budu konstantne žrtve kompanije koja troši stotine miliona evra na dovođenje fudbalera. Kažu nam da su vremena teška, nemamo povećanja zbog štednji i dok se štedi na radnicima, kompanija ulaže novac u jednog čoveka. Da li je to pošteno? Je li normalno da jedna osoba zaradi milione, dok hiljade radnika sa svojom zaradom ne mogu da dočekaju sredinu meseca. Svi smo zaposleni kod istog vlasnika i neprihvatljiva je razlika u tretmanu. Radnici Fiata su napravili bogatstvo za tri generacije, a ništa nisu dobili zauzvrat. Umesto u jednu osobu, kompanija treba da investira u nove modele automobila i našu budućnost", kaže se u saopšrenju sindikata radnika.

Takođe, oni su najavili i štrajk u nedelju 15. jula, kao i u utorak 17. jula, a da li će to uroditi plodom, tek ostaje da se vidi.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 346Komentari