home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Potpuno električni sedan nemačkog proizvođača možda nije po volji mnogim entuzijastima, ali predstavnici Porsche-a navode da je model reakcija ljudi na model Taycan za sada "fenomenalna".

Naime, nemački brend je otvorio knjige porudžbina za model Taycan početkom ovog meseca, a kako navodi direktor te kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Aleksandar Poliš, "klijenti jedva čekaju da naruče prve primerke potpuno električnog modela".

Porsche Taycan

"Reakcija naših klijenata na Taycan je bila i više nego odlična - od momenta kada smo najavili automobil pa sve do sada, kada smo ih pozvali da naruče svoje nove modele", dodao je on. "Istorija Porsche-a je počela sa električnim automobilom 1898. godine što nam je svakako poslužilo kao inspiracija i što nas je dodatno motivisalo. Naravno da postoji velika vremenska praznina od tog električnog automobile i modela Taycan, ali mi smo naš put otpočeli predstavljanjem hibrida koji su se pokazali kao izuzetni automobili, a sada želimo da tako nastavimo i sa potpuno električnim modelima", naveo je Poliš.

Porsche Taycan

On je dodao i da će narednih 18 meseci biti izuzetni dinamični, jer će se u tom period razvijati ovaj automobil koji tek treba da bude javno predstavljen, ali da je već sada jasno da ga klijenti te kompanije sa nestrpljenjem iščekuju. Naveo je i da se već sada kupci raspituju kako da dođu na vrh liste čekanja, te da se dodatno raspituju o Taycan-u. Poliš je naveo i da je svestan da je Tesla Model S otvorio put za sva druga električna vozila, ali da misli da Porsche može to da odradi još bolje. Ne samo da će Taycan biti superiorniji u odnosu na Model S, već će i kompanija Porsche kupcima tog modela ponuditi sve što može, a kreiraće i svoju mrežu "brzih stanica za punjenje" baterija.

Model Taycan je baziran na novoj J1 platformi kompanije Porsche, a njegove baterije će se uz pomoć brzog punjača do 80% puniti za samo 15 minuta. Porsche želi i da Taycan bude vodeći model u svojoj klasi, te će baterije biti smeštene u podu, sa ciljem dobijanja više prostora u kabini, ali i nižeg centra gravitacije. Takođe, performanse modela Taycan će biti takve da će zaseniti Model S.

Zvanična cena ovog modela tek treba da bude objavljena, ali se očekuje da on bude u istom cenovnom rangu ka oi model Porsche Panamera.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 655Komentari