home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Opšte je poznato da kompanija Tesla već neko vreme radi na tehnologiji veštačke inteligencije koja će se naći u svim njenim modelima, ali do sada o tome nije bilo nikakvih zvaničnih potvrda.

Međutim, kao i u 99% slučajeva kada je u pitanju Tesla, nova informacija o veštačkoj tehnologiji je došla preko zvaničnog Twitter profila izvešnog direktora i osnivača te kompanije, Ilona Maska. Naime, jedan od pratilaca profila Ilona Maska je postavio pitanje o tome da li će se u modelima kompanije Tesla naći virtuelni asistent sa veštačkom inteligencijom kao što je bio K.I.T.T. iz čuvene serije osamdeseth „Knight Rider“, Ilon Mask je odogovotio kratko i jasno sa „DA“. Prema tome, to bi mogla biti prva zvanična potvrda o ovoj tehnologiji iz kompanije Tesla.

U ranijim izveštajima se navodilo da Mask zaista želi da u automobilima koje proizvodi njegova kompanija instalira virtuelnog asistenta sa veštačkom inteligencijom u formi napredno sistema glasovne kontrole. Mask je i sam ranije navodio da će novi sistem omogućiti vozačima da rade uglavnom sve preko glasovnih komandi.

Naravno, to da Tesla radi na sistemu napredne glasovne kontrole ima smisla s obzirom da se u njenim modelima ne nalaze fizičke kontrole osim velikog ekrana koji je osetljiv na dodir. Takođe, kada je reč o vezi sa čuvenim K.I.T.T.-om, to ne bi bilo prvi put da Tesla koristi pop kulturu kao inspiraciju za neke od opcija na svojim modelima.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 574Komentari