home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porsche vetrobran

Projekcija informacija na vetrobransko staklo i nije neka novost. S nama je već godinama, čak i u nižim klasama vozila, a vozač pomoću ove tehnologije može da dobije informacije poput brzine, navigacije ili saobraćajnih znakova bez skidanja pogleda s puta.

Porsche i Hyundai planiraju korak dalje partnerstvom s kompanijom WayRay. Ova inovativna kompanija sa 250 zaposlenih razvija holografske projektore za proširenu stvarnost koji bi mogli da zaista izmene način na koji doživljavamo vožnju.

Postoji nekoliko primena njihovih malenih projektora, koji kao podlogu mogu da koriste praktičnio bilo koju površinu, a kao jednu od zanimljivijih Porsche vidi mogućnost učenja vozača idealnim putanjama.

Kao što možete videti, proširena stvarnost bi na vetrobranskom staklu prikazivala linije na putu s idealnom brzinom, pa čak i ‘duh’ automobila sa savršenom putanjom i njegov položaj u odnosnu na krivinu.

Sistem takođe može da unapred označi dostupna parkirng mesta, da najavi i simulira vremensku prognozu, prikaže cene iznajmjljivanja soba i stanova u kvartu kroz koji prolazite, ili vam jasno označi u kojoj traci morate da budete kako bi najbrže stigli do željene destinacije.

Zvuči odlično a izgleda još bolje. Nadajmo se samo da će postati serijska stvarnost što pre.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 405Komentari