home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish je po mnogima najbolji model koji je kompanija iz Gaydona izbacila u poslednjih nekoliko decenija, a sada će se verovatno vratiti u proizvodnju.

U pripremama za inicijalnu javnu ponudu deonica Aston Martin je izdao i prospekt s informacijama za potencijalne investitore, a u njemu se može naći nekoliko zaista zanimljivih informacija. Tako smo saznali da će prvi SUV model u istoriji marke pokretati AMG-ov V8 twin-turbo motor.

Ipak, puno zanimljivija informacija od DBX-a koji malo kasni, nalazi se nešto dalje u debeloj knjizi od 321 stranice. Tako možemo da saznamo da je Aston još u junu prodao dokumentaciju i alate za proizvodnju Vanquisha druge generacije, zajedno s 18-mesečnom uslugom konsultacija. I za taj posao je dobio 20 miliona GBP.

Aston Martin Vanquish

Mnogi pretpostavljaju da kupac dolazi iz Evrope, i to iz područja ekskluzivnog tjuninga gde se postavljaju granice po pitanju luksuza i cene. Ako nam trebaju konkretna imena, prvi u nizu svakako je Mansory kome bi to bio logičan nastavak poslovne priče.

Podsetimo, Vanquish je u ponudi bio do ove godine kada ga je zamenio DBS Superleggera. V12 dragulj, aluminijumska osnova, ugljenična vlakna i bezvremenski dizajn su mu osigurali važno mesto u istoriji.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 681Komentari