home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Corniche Convertible

Rolls-Royce Corniche Convertible iz 1984. godine čiji je vlasnik bio Frenk Sinatra, jedan od najboljih muzičkih i filmskih umetnika svih vremena, uskoro ide na aukciju.

Naime, ovaj automobil će se naći na aukciji 10. i 11. novembra koju organizuje kuća Siverstone. Procenjuje se da će se automobil Frenka Sinatre prodati po ceni između 105.000 i 125.000 funti.

“Frenk Sinatra je ime čoveka koji je obeležio svet muzike i kulture, čija popularnost nije nestala ni nakon njegove smrti 1998. godine. Njegova muzika i filmovi se i dalje smatraju nekim od najboljih umetničih dela svih vremena”, naveo je Arvel Ričards, specijalista za klasične automobile koji radi u aukcijskoj kući Silverstone.

Ovaj automobil je Rolls-Royce dostavio u SAD 13. novembra 1984. godine, kada su ga Sinatri, za njegov sedamdeseti rođendan predali članovi grupe “Rat Pack” Semi Dejvis Džunior i Din Martin. Karoserija je ofarbana u “Mason Black” crnu boju dok je enterijer bio izrađen od crvene kože. Krase ga još i detalji od drveta.

Najviše pažnje prilikom restauracije posvećeno je agregatu radne zapremine 6,7 litara, vešanju i kočionom sistemu. Na kraju, investirano je oko 47.000 funti kako bi se ovom modelu vratio njegov stari sjaj.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 770Komentari