home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford VW

Volkswagen i Ford su u junu potpisali memorandum o razumevanju, dokument koji bi mogao da ih dovede veoma blizu zvaničnom spajanju u najvećeg proizvođača automobila na svetu.

Pre nego što se ovaj scenario odigra, dve kompanije bi mogle da sarađuju na nizu projekata. Budući da Ford kaska u razvoju i implementaciji električnih pogona, upravo bi ova sfera industrije mogla da bude inicijalno plodno tlo za razvoj saradnje.

Volkswagenov finansijski direktor Frank Winter je novinarima rekao da postoji mogućnost deljenja njihove novorazvijene MEB platforme za električna vozila s Fordom, ali budući da su trenutno fokusirani na konverziju pogona u Zwickau u fabriku električnih automobila, kao i lansiranje game električnih vozila kroz brendove VW, Audi, Škoda i Seat.

Nemci planiraju da do 2022 u prodaju puste čak 27 različitih električnih automobila, a platforma MEB bi trebalo da bude osnova za čak 10 miliona ovih vozila koji će se proizvoditi u Evropi, Kini i SAD-u.

U Volkswagenu takođe priznaju da rade na sklapanju partnerstva za razvoj autonomnih tehnologija. Winter kaže da se razgovori vode s više kompanije, između ostalog i Googleovim Waymom, ali da konačna odluka još nije doneta.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 743Komentari