home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U sledećem nastavku filmskog serijala o Džejmsu Bondu glavni protagonista će se i dalje voziti u super atraktivnom Aston Martinu, ali uz jednu bitnu novinu.

Aston Martin je u istoriji znao da pokreće trendove, a pritom je vešto čuvao svoje tradicionalne vrednosti. Ali ipak, s novim trendom jedna slavna karakteristika odlazi u istoriju, a to je jedan od najboljih atmosferskih V12 motora.

6,0 litarski dragulj se ugrađivao i još uvek se ugrađuje u neke modele, a posebnim je činio i model Rapide, prelepi četvorovratni coupe, koji od 2006. godine krasi zidove brojnih soba kao koncept, a od 2010. čini otmenijim brojne svetske saobraćajnice. I upravo taj model je postao prvi Aston s električnim pogonom, a najavljen je još 2015. godine. Rapide E sa snagom većom od 600KS (i 950 Nm) biće dostupan već od kraja ove godine.

Budući rival Porscheovog Taycana ima brojne kvalitete, a među njima je činjenica da je u razvoju učestvovao i Williams Advanced Engineering. Do 100 km/h stiže za manje od 4 sekunde, a domet mu je preko 320 km. Nažalost, serijaa je limitirana na samo 155 primeraka, a cena na oko 300.000 evra.

Aston Martin Rapide E

U svakom slučaju, ovo je najbolji način da se najpoznatiji špijun na svetu prikaže kao ekološki osveštena osoba. To je želja Caryja Jojija Fukunage, 41-godišnjeg američkog režisera kome je poveren novi nastavak sage o Džejms Bondu. Naime, Fukunaga je poznat po svojim ekološkim principima pa ovakav smer ne bi trebalo da čudi, ističu britanski mediji.

Novi nastavak u bioskope stiže sledeće godine.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 205Komentari