home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bugatti La Voiture Noire

Kompanija Bugatti bi mogla da uđe u novi segment i da kupcima ponudi i električni automobil.

To je tokom Sajma automobila u Ženevi nagovestio šef Bugattija Stephan Winkelmann u razgovoru za Automotive News Europe nakon predstavljanja modela La Voiture Noire, najskupljeg automobila na svetu koji košta 18,9 miliona dolara.

Winkelmann je izjavio da bi nakon razvoja niza sve bržih automobila s visokim cenama naredni projekat za Bugatti mogao da bude nešto potpuno drugačije. On je tu mislio na potpunu elektrifikaciju, a ne na hibridni sistem koji su u svojim vozilima na ženevskom sajmu predstavili brojni drugi proizvođači luksuznih sportskih automobila.

"Napravićemo električni automobil s baterijom. Postoji balans između performansi i udobnosti, a važna je i svakodnevna iskoristivost. To je ono što ja vidim", rekao je Winkelmann.

Ovo je možda čudan pravac za kompaniju, ali svakako ima smisla. Prosečan vlasnik Bugattija ima 42 automobila od kojih su dva Bugattijeva. Možda je Bugatti shvatio da većina kupaca zapravo ne koristi svoje automobile. Nakon proizvodnje najbržih i najskupljih automobila sledeći izazov bi mogao da bude najbolji automobil koji bi mogao da se koristi svakodnevno. Namera kompanije je da proizvede udoban, luksuzan svakodnevni automobil i da omogući postojećim kupcima hiperautomobila da uživaju bar u nečemu što Bugatti ima da ponudi na dnevnoj bazi.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 205Komentari