home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat SUV

Prema pisanju pojedinih italijanskih portala, koji se pozivaju na jednog od direktopra FCA grupacije Olivijea Fransoa, fabrika u Kragujevcu će, posle "fijata 500 L" početi proizvodnju novog SUV vozila iz C segmenta.

Prema tim navodima radi se o modelu koji bi imao verziju sa pet i sa sedam sedišta koji bi pripadao C segmentu, takozvanim krosoverima.

Kako se tvrdi "fijat 500 L" bi se proizvodio do kraja 2020. godine a već 2021. bi sa traka kragujevačke fabrike silazili SUV modeli. "Fiat 500 L" bi u narednom periodu dobio "laki hibridni motor" od 12 volti, ali i najnoviji benzinski 1.0 motor "FireFly" motor koji je razvijen u italijanskoj fabrici "Fijata" u Termoliju i koji bi raspolagao sa 100 odnosno 120 KS.

Ovaj model SUV pravio bi se na platformi najprodavanijeg vozila Grupacije "džipa kompasa", bio bi dužine 450-455 cm.

U kompaniji "Fijat-Krajsler automobili Srbija", koju je naša redakcija odmah zvala da bi proverila ovu vest kažu da za sada nemaju nikakav komentar.

Izvor: Novosti.rs

Render: Motori News

Fijat potvrdio: Novi terenac sa sedam sedišta proizvodiće se u Srbiji

Globalni šef brenda Fijat Olivier Fransoa potvrdio je nedavno pisanje "Blica" da kompanija planira da terenac na bazi "fijata tipo" proizvodi u Kragujevcu.

"Fransoa je potvrdio rad na porodičnom krosoveru srednje veličine. Ovaj model će se verovatno proizvoditi u srpskoj fabrici, zajedno sa obnovljenim Fiat 500L sa novim blagim hibridnim motorom i potvrđenim benzinskim motorima Firefli", navode italijanski mediji.

Pored toga, kako dodaju, planovi kompanije "Fijat-Krajsler automobili" (FCA) su i ulazak u proizvodnju električnih automobila koju je bivši direktor Serđo Markione odbacivao, a sada je ključ za oživljavanje torinske marke.

Kako je "Blic" ranije pisao, kompanija, koja ima fabriku u Kragujevcu, mogla bi da oživi brend "Fijat" u Evropi serijom novih modela.

Kako su naveli, u pitanju su električni "fijat 500", produžena verzija malog modela "đardinjera", nova "panda", ali i "fijat tipo SUV". Poslednji model kompletirao bi gamu sa imenom "tipo" koja se proizvodi u turskoj fabrici "Tofaš", a obuhvata tri modela, hedžbek, limuzinu i karavan. Turska država uložiće 225 miliona evra u redizajn tog modela, koji je dostigao više od 100.000 prodatih primeraka samo u Evropi, a prodaje se i kao "fijat egea" u Turskoj (gde je prodaja veća od 34.000 vozila godišnje) i "dodž neon" u Meksiku. Budući da se u toj fabrici u gradu Bursi pored "tipa" proizvode i drugi modeli ("doblo", "kubo", "fijorino", ali i bratski modeli "pežo biper" i "sitroen nemo"), u FCA planiraju da proizvode "tipo SUV" u Kragujevcu, gde godišnja produkcija "fijata 500L" ne popunjava kapacitete fabrike.

Proizvodnja novog modela u Kragujevcu mogla bi da počne već 2020. ili 2021. godine.

Izvor: Blic.rsčitanja : 1504Komentari